Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tp
internet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Aneta" <d...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Nienawidzę TEGO jeść
Date: Sat, 22 Feb 2003 22:11:47 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <b3ai74$a9e$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <b33g0v$s2r$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pogonet.jest.one.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1046006820 10542 80.55.130.130 (23 Feb 2003 13:27:00
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 23 Feb 2003 13:27:00 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:147481
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b33g0v$s2r$1@news.onet.pl...
> Witajcie
> Proponuję ciąg dalszy zabawy . Było - co lubię, a teraz proszę,
powiedzcie,
> czego nienawidzicie jeść. Nie chodzi mi tu o podeszwy od buta czy koty z
> wietnamskiej restauracji, tylko o to, czy sa potrawy , ktorych wybitnie
nie
> lubicie.
> Moje typy to:
> 1. koper (naprawdę, do dziś mi się odbija zupa koperkowa u przyszłej
> teściowej ;-), ale zjadłam ją dzielnie. Od tej pory nie tknęłam kopru!)
> 2. kopytka - jakoś mi tak rosną w buzi
> 3. ostrygi żywe - nie pytajcie, jak się skończyła degustacja...;-)
> Pozdrowienia
> Dorota
>
>
Generalnie uwielbiam ziemniaczki i to praktycznie w każdej postaci ALE......
No właśnie, jest jedno ale. Niecierpię świeżych ziemniaków i do tego jeszcze
z koperkiem. Takie ziemniaki mają bardzo specyficzny i jak dla mnie niemiły
zapach oraz smak. Ja wiem, że ludzie się tym zajadają i nie mogą doczekać
się pory, kiedy są świeże zimniaczki. Jednak dla mnie jest to bardzo ciężki
okres. Kiedy w sklepie proszę o stare ziemniaki to ludzie patrzą na mnie jak
na "wariata", a jeśli nie ma dostępnych starych, to muszę ratować się
makaronem. W skrajnych przypadkach ugotuję takie świeże ziemniaki,
rozgniatam i najczęściej ulepszam np. śmietaną i masłem bądź majonezem - to
trochę zabija ich naturalny smak i ten zapach.
Pozdrawiam
Aneta
|