Data: 2003-05-20 18:51:57
Temat: Re: No i namierzyłem ten cholerny serek :-))
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "brow(J)arek" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:baacb3$56h$1@nemesis.news.tpi.pl...
<ciach>
> A o recepturkę proszę bardzo ładnie :-).
>
> brow(J)arek pozdrawia
>
Prosze:
mocna kawa to podstawa, bez tego nie da sie. Ja dodaje do kawy rum
polmosowski (calkiem przyzwoity, tak przy okazji) i brandy wloskie, ktore
zowie sie Vecchia Romana. Mozna zastapic Stock'iem, ale jak bedziesz gdzies
za granica to polecam zakup, dla mnie numer 1 wsrod brandy. Kawa:alkohole
2:1:1. Nastepnie dodajemy ekstra-smaczek i tu mam dwie wersje: albo wloskie
Maraschino lub niemiecki kirschwasser czyli nalewka z pestek wisni, albo
odrobina konfitury z platkow rozy - daje niesamowity efekt, byle nie
przesadzic. Cale tiramisu polewam cienkimi struzkami roztopionej czekolady
gorzkiej.
Agata Solon, naturalna
|