Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individual.n
et!not-for-mail
From: silvio balconetti <s...@i...invalid>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia,pl.pregierz
Subject: Re: Nowa wersja programu dietetycznego Ananas2_50
Date: Thu, 3 Nov 2016 20:19:06 +0100
Organization: Bunga Bunga Int. Co.
Lines: 37
Message-ID: <e...@m...individual.net>
References: <nvdgm0$vqm$1@usenet.news.interia.pl> <e...@m...individual.net>
<nvftvo$ta2$1@usenet.news.interia.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net JtFUBzpBEmpnvI+0sCfO1gbkHreLDdAe3UqE+L+Ou+3QNhQZJa
Cancel-Lock: sha1:ydrGGdbEjz4TkzHoanPLGriXRxI=
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:45.0) Gecko/20100101 Thunderbird/45.4.0
In-Reply-To: <nvftvo$ta2$1@usenet.news.interia.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:374268 pl.pregierz:2179526
Ukryj nagłówki
Am 03.11.2016 um 19:00 schrieb Stokrotka:
>
>> Mam nadzieje, ze wraz z rozwojem programu beda pojawiac sie relacje
>> uzytkownikow oraz ich filmy o odzywianiu dietetycznym.
>
> Nie moja robota.
>
>> Proponuje (o ile tego nie ma) wlaczenie do programu rad przy klopotach
>> kulinarnych. Mam ksiazke, tlumaczenie z angielskiego "How to repair
>> food", wyszla u nas przed 20 laty, a w USA przed 29 i traktuje o
>> problemech w kuchni, jak sie czegos potrzebuje, a nie ma, albo cos
>> idzie nie tak jak chcesz. Np. potrzebujesz maslanki, a jej nie masz.
>> Ryz rozgotowany, przypalony, zimny, za duzo, nie bialy,
>> nierownomiernie ugotowany. Smietana stara, trudna do ubicia,
>> skwasniala. Jajka za zimne, brudne, upadly na ziemie, skorupka wpadla,
>> za malo, zbyt dlugo gotowane, przylepione do kartonu, przylepiaja sie
>> do trzepaczek, watpliwa jakosc, zoltko w bialku...
>> Pozyteczne rady (to nie zart).
>
> Też nie moja robota, ale miejsce na takie dane w programie już jest.
> Pszy produkcie jest pole "opis" praktycznie nie używane, i tam jest
> miejsce by wpisać takie dane, oraz np na co dany produkt jest zdrowy, a
> na co niezdrowy.
>
Wydawalo mi sie to dosc egzotyczne i malo zyciowe liczenie kalorii i
ustalanie optymalnego jadlospisu, bo jestem zdrowy i nic liczyc (na
razie) nie musze, ale sa niestety cukrzycy, wrzodowcy, chorzy na rozne
przypadlosci żołądkowo-jelitowe, otyli i ci niestety - jesli chca jako
tako zyc - musza uwazac na diete; liczyc kalorie, cukier, zastepowac sol
kamienna potasowa itd. A wiec ogolnie dobry pomysl.
--
saluto
SB dr angelologii apokryficznej
------------------------------------
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi,
które ssałeś" (Szczecin).
|