Data: 2000-06-30 00:41:38
Temat: Re: O.T./Paluszki serowe
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Danka wrote:
> Wy tu ciagle o jedzeniu...Czy nikt nie ogladal dzisiaj TV? TU W HOLANDII
> ZALOBA NARODOWA po przegranych polfinalach! Wszystkie sklepy i biura
> zamkniete byly juz od godz. 17.30, bo o 18.00 mecz, a tu.... Tak mi smutno,
> ze chyba sobie czyms smacznym poprawie humor....Tylko co by tu zadzialalo?
>
> Danka
Ja lubie robic paluszki serowe, ktore popijam piwem.
1 szklanka startego sera
1 szklanka maki
100 gr masla
1 jajko + 1 lyzka octu + tyle wody, zeby bylo pol szklanki
1 lyzka kminku
pol lyzeczki soli
Make i maslo posiekac, az drobne, dodac ser, sol i kminek, wymieszac, lac plyn
jajkowy, ciagle mieszajac widelcem. Szybko zagniesc w kluchowata mase, wsadzic
przykryte do lodowki na 20 min (5 min w zamrazalniku).
Rozgrzac piec do 220C/425F.
Rozwalkowac podsypujac maka, kroic w paski, piec na niesmarowanej blasze, az
puszyste i zlote, okolo 20 minut.
MagdalenaB
|