Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia OBIAD Re: OBIAD

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: OBIAD

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.task.gda
.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!border2.nntp.dca.giganews.com!nntp.g
iganews.com!postnews.google.com!q9g2000yqc.googlegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: OBIAD
Date: Thu, 12 Feb 2009 20:53:51 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 57
Message-ID: <e...@q...googlegroups.com>
References: <7...@d...googlegroups.com>
<azayqub4b5bn.fk4kadhdrfwi$.dlg@40tude.net>
<gn24vj$ur$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<1b0945dhealq8.10z26b4sy3xhv$.dlg@40tude.net>
<gn29d2$d27$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<tarocww37wg2$.p88893hlut9q$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 83.6.211.193
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1234500831 9832 127.0.0.1 (13 Feb 2009 04:53:51 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Fri, 13 Feb 2009 04:53:51 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: q9g2000yqc.googlegroups.com; posting-host=83.6.211.193;
posting-account=VxowYgoAAACXIUj-wSbzn1nmOoh3KrQ2
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FDM; .NET CLR
1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320267
Ukryj nagłówki

On 13 Lut, 00:26, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Thu, 12 Feb 2009 23:53:43 +0100, medea napisał(a):
>
> > Ikselka pisze:
>
> >> //Jesli przewidujemy bogracz do odgrzewania
>
> > A, no to widzę, że robimy podobnie. Ja to nazywam zupą gulaszową. Robię
> > zwykle z wołowiny pieczeniowej, nie bawię się wywar mięsny.
>
> No a własnie smak zależy od mięsa - do bograczu daje się to tłuściejsze
> mięso, ponieważ jest mniej zwarte i potem lepiej smakuje w potrawie, ai
> potrawa zyskuje na smaku, dzięki tłuszczowi wolowemu. Niewątpliwie dobrego,
> smakowitego rosołu też nie zrobisz z pieczeniowej wołowiny. Po pierwsze
> tłuszcz, po drugie - inny smak i konsystencja mięsa.
>
> > Najpierw
> > podsmażam samo mięso, potem je długo duszę w niewielkiej ilości wody, a
> > na sam koniec, kiedy mięso już miękkie, przerzucam wszystko do większego
> > garnka, dolewam wody, wrzucam pokrojone warzywa i gotuję do miękkości
> > warzyw. Potem trochę zagęszczam mąką.
>
> Podsmażenie cebuli i czosnku jednak daje ten specyficzny smaczek, podobnie
> jak podprażanie na sucho cebuli do rosołu. Nie rezygnuj z tego etapu przy
> bograczu. To nie to samo potem.
> Natomiast zagęszczac mąką już nie trzeba, bo kluski i ziemniaki
> zagęszczają.
>
> > Nie robię klusek kładzionych, bo
> > moja córka nie lubi. Jemy z bułką.
> > Aha, pomidory/przecier dodaję jeszcze na patelni.
>
> Ja nie, poniewaz po zakwaszeniu potrawy ziemniaki/warzywa sa długo twarde i
> już nie mają tendencji do rozgotowywania się, a  w tym stadium własnie sa
> najlepsze w tej potrawie.
>
>
>
> > Smaku sobie narobiłam, chyba wyciągnę z zamrażarki mięcho. :)
>
> Spróbuj zrobić dokładnie wg przepisu, także mięso weź to, jak w przepisie,
> zobaczysz różnicę.

Mam tę książkę ale i wiele innych podobnych...

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.02 Panslavista
13.02 medea
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem