Data: 2003-12-04 22:06:26
Temat: Re: OT - Hej, Barbary!
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Anna Ladorucka napisał:
> Jakos nie zauwazylam dzisiaj Barbar bioracych udzial w dyskusji, wiec pewnie
> od rana szykuja sie do swietowania i robia sie na bostwo :).
Dziękuję! :) :*
Rzeczywiście, czasu na komputer dziś wyjątkowo niewiele :)
Częstuję Was, tylko wirtualnie niestety,czymś, co zrobiłam, a co jest
bardzo proste i szybkie w przyrządzaniu, a i smakuje nieodmiennie moim
współpracownikom:
Figowe kulki (lub/i wiśniowe - wisnie z alkoholu) :)
Na każde 10 fig (40 wiśni) bierzemy:
300 g masy marcepanowej,
100 g cukru pudru,
kieliszek rumu,
5 łyżek dżemu pomarańczowego,
120 g posypki 'krokant' (siekane migdały pokryte karmelem)
Masę marcepanową zaganiatamy z cukrem (przesianym) i alkoholem.
Figi kroimy na ćwiartki. Ćwiartki fig (wiśnie) zawijamy w masę
marcepanową, każdą kulkę zanurzamy w rozgrzanym dżemie i obtaczamy w
posypce migdałowej. Kulki suszymy na papierze pergaminowym.
Smacznego:)
--
pa, BasiaBjk
|