Data: 2002-11-26 10:20:45
Temat: Re: OT-barszcz
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Kamas.hw" <m...@p...gazeta.pl>
>
> pewnie prawda, bo ocet utrwala kolor.
> Z tego samego powodu do barszczu dodaje sie soku z cytryny albo
troche
> kwasku cytrynowego
>
Barszcz z cytryną??? Do barszczu to się buraki kisi!
pozdrawiam:-)
Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Oj, co prawda, to prawda.... corka Iwaszkiewicza, w 'Gawedach o jedzeniu' przed
rozpoczeciem gotowania barszczu wigilijnego zaleca
wyniesienie z domu wszelkich kwasow, w tym octu, a takze cytryny - zeby 'nie kusilo'.
Barbara
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|