Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not-for-mail
From: "Ruua" <r...@W...nat.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: OT ja i moje nazwisko
Date: Mon, 5 Jul 2004 19:55:30 +0200
Organization: Aster City Cable
Lines: 39
Message-ID: <ccc4mc$1cdq$1@mamut1.aster.pl>
References: <cc9u9p$m5s$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 10.66.5.134
X-Trace: mamut1.aster.pl 1089050124 45498 10.66.5.134 (5 Jul 2004 17:55:24 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 5 Jul 2004 17:55:24 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...pl
X-Server-Info: http://www.aster.pl/news/
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:206743
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
news:cc9u9p$m5s$1@inews.gazeta.pl...
> Kochani,
> Znalazłam w Puszce przepis, który podawałam kiedyś na prk, podpisany moim
> imieniem, nazwiskiem i adresem poczty elektronicznej. Nie mam nic
> przeciwko temu, żeby "podawać dalej" przepisy, które i tak umieszczam w
> publicznie dostępnym archiwum; jednak bardzo proszę, żeby bez mojej wiedzy
> i zgody nie podpisywać ich moim nazwiskiem. Z góry serdecznie dziękuję,
> Hania
ok - przeslalam juz twojego posta do patrycji. mam tylko do ciebie pytanie,
bo ciekawosc mnie zzera - dlaczego? piszac na grupy podpisujesz sie imieniem
i nazwiskiem, mimo, ze moglabys nickiem -twoja sprawa, tylko, jak ktos
podpisuje sie nickiem, to zamieszczamy tylko nicka, a jak ty podpisujesz sie
imieniem i nazwiskiem, to co mam napisac - autor nieznany, anonim? zreszta
na tej stronie do konca swiata bedzie mozna spotkac twoje przepisy z twoim
imieniem i nazwiskiem, bo je podalas na tej grupie:
http://www.google.pl/advanced_group_search?hl=pl
w jednym archiwum grupy byl taki jeden przepis podany przez 1 osobe z tej
grupy, ale archiwista zapomnial dopisac jej imie i nazwisko. jak go nie
podalam - zgodnie z tym, co bylo w archiwum, to dopiero wtedy mi sie
dostalo. zeby bylo smieszniej - byl to niezwykle "oryginalny" przepis na
tradycyjny barszcz czerwony. ale awantura byla.
puszkkka to calkowicie niekomercyjna strona, nikt na niej nie zarabia, ci,
co dopisuja przepisy, robia to w swoim wolnym czasie. a przepisy zostaja dla
potomnych, mozna swietnie wyszukac po skladnikach i innych rzeczach, czego
nie mozna zrobic w archiwum grupy. i mnostwo ludzi dziekuje za to, ze tyle
fajnych przepisow jest w 1 mcu. dlatego nie rozumiem twojego sprzeciwu,
chociaz go szanuje.
|