Data: 2004-09-27 19:06:00
Temat: Re: Obieranie kiełbasy
Od: "@nn" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...wroclaw.net.com.pl> napisał w
wiadomości news:cj89nq$1nj7$1@wroclaw.net.pl...
> tu sie zgadzam w calej rozciaglosci...
> Krakowska ta z mojego dziecinstwa nie jest ta krakowska z teraz.
> mialam dostep do swiezej kielbasy dawnej gdyz mieszkalam w Krakowie -
> teraz jak widze mutacje krakowskiej pod tytulem krakowska parzona to
> az mnie mdli
> ale z niej flak schodzi dobrze ;P
>
> natomiast teraz, w podkrakowskich Liszkach jest produkowana inna
> znakomita kielbasa - lisiecka. charakteryzuje sie ona bardzo gdubym
> mieleniem, wlasciwie ona chyba mielona nie jest a sa w niej kawalki
> miesa, dosc duze po prostu krojone. smakuje takze wybornie. jesli
> ktos bedzie mial okazje sprobowac - szczerze polecam - niestety we
> Wroclawiu jej nie znalazlam.
>
To jest chyba najlepsza kiełbasa jaką jadłam w ostatnim
dziesięcioleciu, niestety u nas w Głogowie jest po 27 pln
ania
|