Data: 2004-03-17 20:37:48
Temat: Re: Objad
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 17 Mar 2004 19:23:17 +0100, m...@p...onet.pl (Kot) wrote:
>Le mer 17/03/2004 ? 18:38, Aga a écrit :
>
>> To jest mój pomysł ale może powiecie czym wy częstujecie gości gdy przychodzą na
proszony objad.
>
>Ostatnio byli u mnie zagranicznicy i dostali schab szpikowany gozdzikami
>duszony z cebula i kluski slaskie, pozniej sery, na deser mus smietanowo
>- gruszkowy z eau de vie gruszkowa, czyli mocna gruszkowa wodka.
>Polacy mieli zupe - krem z avocado, piers kurczaka w sosie oliwkowym +
>ryz, lody domowego przemyslu na sposob peche melba.
>
>Kiedy indziej podawalam salate z serem plesniowym na cieplo i orzechami,
>gruszki z rukola i prazonymi orzechami, dorsza solonego z kartoflami
>alibo omlet hiszpanski, filety z indyka z roznistymi owocami, piers
>kacza z cydrem i miodem, kotleciki jagniece z sosem porzeczkowo -
>pomaranczowym, pseldogulasz z kiszona kapusta i kminkiem (do kaszy),
>tarte tatin z jablkiem alibo innymi owocami, zalezy co mi w rece wpadlo,
>albo tarte cytrynowa albo gruszkowo - migdalowa (ja lubie gruszki;), mus
>czekoladowy (z 3 rodzajow czekolady), sorbety z kiwi, pomaranczy,
>cytryny, arbuza. Chwilowo nic innego nie przychodzi mi do glowy.
>
>--
>Kot <m...@p...onet.pl>
Aha - zapomnialas o gruszkach...
;->
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
|