Data: 2008-06-28 22:26:48
Temat: Re: Ocet
Od: Michal Komorowski <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 28 Cze, 19:36, "n.jerzy" <n...@y...pl> wrote:
> Uzytkownik <e...@g...com> napisal w
wiadomoscinews:d25a55e5-beaa-4c48-ab50-cfc9bf9ae8b1@
d45g2000hsc.googlegroups.com...> Czy ocet zabija bakterie ,dezynfekuje?
>
> Wedlug Wilkipedii "...Ze wzgledu na niska cene i latwa dostepnosc, ocet
> spirytusowy bywa do dzis powszechnie uzywany w gospodarstwie domowym jako
> podreczny srodek czyszczacy, dezynfekujacy i odkamieniajacy oraz jako
> skladnik w wielu tradycyjnych przepisach na domowe odplamiacze, kosmetyki, a
> nawet lekarstwa..."http://pl.wikipedia.org/wiki/Ocet
Eeee... ale pytanie było raczej o ocet stosowany obecnie w kuchni.
Ocet spirytusowy w zastosowaniach kulinarnych to trochę nie te
czasy :)
Pozdr,
Michał K.
http://kuchnia.moblog.pl
|