Data: 2001-08-29 08:33:52
Temat: Re: Odp: Fladra?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
qrcze, widze subject line i nie mysle o rybie a o dawnej
sasiadce...
Krysia
>> Straj odwolany, na wniosek kilku osob ktore lubia czytac moje psoty ejstem
>> coem back:-)
>Jak miło...
>
>> rybka taka jak fladra... coz ciekawego o niej? Jakos nie umiem znalezc nic
>> co by mnie interesowalo... no a moze wy macie jakies odczucia smakowe co
>do
>> tego plywajacego cudu?
>Fajna sprawa, taka flądra. Robi wrażenie tłustej, szczegolnie jak jest
>świeżo wędzona, ale tak naprawdę to tłuszczyku ma niewiele a i miąsko nie
>jest suche. Dużo grzebania jest jak dla mnie z taką rybą - połowa to odpady,
>ale wolę flądrę od szczupaka :)
>Ryby morskie najlepsze są z grilla - smażona "śmierdzi" morzem, a pewnie
>wiesz, że węgiel drzewny wciąga zapachy. Jak bardzo chcesz sobie usmażyć, to
>do wody w której moczysz rybkę też możesz włóżyć kilka kawałków węgla
>drzewnego. A potem na ruszt. Tylko nie zepsuj sobie smaku jakimiś
>zorganizowanymi w kupie przyprawami do ryb :)
>Gdybyś pytał o inne ryby, to bym podała Ci przepis na przepyszną potrawkę z
>ryb po portugalsku, ale do niej najlepszy dorsz, płastuga albo dorada.
>Flądry szkoda :)
>
>No ale i tak najlepsza rybka to tołpyga :)))
>
>pozdrawiam
>Monika
>
>
>
K.T. - starannie opakowana
|