Data: 2003-05-07 19:55:55
Temat: Re: Odp: Odp: Odp: O urokach mieszkania w Toruniu (troche OT)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Sie robi samej, albo kupuje, ale domowe lepsze, tansze i mozna podjesc
>masy migdalowej w trakcie ;-)
>Kiedys podawalam na grupie, ale wystarczy wlasnej roboty i przepisu
>ciasto kruche wlozyc do foremek babeczkowych i napelnic masa jn.
>
>"Nadzienie do mazarinów
>500 gr masy migdalowej
>250 gr margaryny (ja dalam mas?o, bo tu margaryny sa solone)
>5 jajek
>***cieplutko pozdrawia Magda***
a, ten tego, mase migdalowa szukac gdzies czy robic czy leciec do
archiwum (oj, jak chcialbym uniknac, wanna czasu nie dostarczona)
przypomina mi to takie tutejsze babeczki. u nas tez sa lukrowane.
miedzy lunier ma mase jest cienko dzemem. na lukrze istnieje
wisienka. masa nie przesadnie slodka, bo juz od TAKIEJ ilosci
cukru to sie pewnie umiera na poczekaniu
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|