Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.atman.pl!newsfeed.tpinternet.pl!at
lantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Odp: Wędzony łosoś
Date: Fri, 16 May 2003 17:51:10 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <ba313i$5ij$2@nemesis.news.tpi.pl>
References: <ba28iu$efo$4@nemesis.news.tpi.pl> <ba29ls$bnh$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ba29q7$l7e$2@nemesis.news.tpi.pl> <ba2gbg$o1p$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pc156.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1053099955 5715 80.50.34.156 (16 May 2003 15:45:55 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 16 May 2003 15:45:55 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.3) Gecko/20030312
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <ba2gbg$o1p$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:156521
Ukryj nagłówki
Użytkownik *madzik* napisał:
> Użytkownik walkie! <w...@w...net.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:ba29q7$l7e$...@n...news.tpi.pl...
>
>
>>A ja wymyslilam moze tarte z lososiem ale czekam jeszcze na
>>jakis fajny pomysl :)
>
>
> a moze rosti? (nie jestem pewna nazwy...)
>
> ziemniaki gotujesz w skorupkach (w slonej wodzie; nie do konca aby sie
> nie rozpadaly), studzisz porzadnie, obierasz, scierasz na tarce (duze
> dziurki), dodajesz kminku, pieprzu, soli, albo robisz dosc plaskie
> kotlety, albo kladziesz na patelnie pokrywajac cala jej powierzchnie.
> Maja sie usmazyc na zloto brazowo z obu stron najlepiej.
> Ziemniaki na talerz, do tego plastrow zimnego lososia wedzonego wg
> upodobania, posypac to wszystko surowym porem (moze byc i biala i
> zielona czesc, byle bez takich zwiednietych koncowek), i...:
>
> a. ... do tego albo dajesz zwyklego bialego sera (zmielonego
> najlepiej - nie wiejski) albo homogenizowanego (bez dodaktow smakowych
> typu wanilia, oczywiscie) (to wersja, w jakiej poznalam ten przepis)
> b. ... (wersja domowa nasza) calosc oblewasz smietana albo jogurtem z
> dodanym pieprzem (musi postac ze dwie godziny, zeby sie "przezarlo"
> ;-))
>
> O tyle zle, ze robota z ziemniakami troche zajmuje.
> O tyle dobre, ze jak ziemniaki sa "stygnace", to tez dobre :-)
Fajny przepis tylko.... ten losos surowy mam polozyc, w
sensie prosto z pudelka czy tez mam go poddac jakiejs
termicznej obrobce?
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|