Data: 2001-03-18 18:44:51
Temat: Re: Oficjalne Ciasto Bananowe MB
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <m...@w...pl> napisał...
> > Sadzac po dyskusji tu sie toczacej na temat mojego ciasta stwierdzilam,
> > ze jest kilka przepisow - ktos musial podac czyjes inne jako moje, albo
> > ja wyslalam komus na priva stary przepis.
> > Wszystkich, ktorym nie wyszlo to ciasto, serdecznie przepraszam. Dla
> > wyjasnienia sprawy podaje przepis, ktory ja uzywam, z mojej ksiazki, i
> > to chyba wlasnie ten przepis, za ktory dostalam te wszystkie mile slowa.
> no to milych slow nie koniec :)) moja siostra zrobila Twoj keks bananowy
juz
> kilka razy. za kazdym razem wprowadzala delikatne modyfikacje, ktore
> sprowadzily sie ostatecznie do zmniejszenia ilosci cukru (dzieki temu
cukier
> nie maskuje tak mocno aromatu) i dodania do ciasta kawalkow jablka (kostki
> centymetrowe - ciasto robi sie bardziej interesujace).
A ja dzisiaj piekłam to ciasto po raz kolejny... Tą samą ilość ciasta
rozłożyłam tym razem na dwie formy i zdecydowanie lepiej mi wyszło -
szybciej się upiekło - 50 minut i nie spiekło się na krawędziach, a jest
równomiernie upieczone...
Rodzinka znowu zachwycona... ;-)))
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|