Data: 2001-06-12 10:13:10
Temat: Re: Ogórki małosolne-uzupełnienie
Od: "Dana" <d...@n...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik > można jeszcze dodać:korzeń chrzanu, liście wiśni, nasiona
gorczycy i koniecznie
> łyżkę miodu, to daje lekko słodkawy niepowtarzalny smak
> >
> >
> > Jola L-L
Chrza, liscie wisni, gorczyca - to tylko do ogorkow kiszonych na dluzsze
przechowanie (wedlug mnie i moich siostr). Jezelli zalac ogorki ciepla
zalewa - na 1 l wody 1 lyzka soli - to juz po 24 godzinach sa znakomicie
malosolne. Jednakze to kwestia gustu, mnie smakuja na drugi dzien, moj
malzonek lubi dobrze podkiszone - 4-5 dniowe.
--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
|