Data: 2008-04-04 14:06:26
Temat: Re: Ogórki zielone z sosem czosnkowym
Od: Als <1...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 03 Apr 2008 11:25:42 -0700, Magdalena Bassett napisał(a):
> Als wrote:
>
>> Dnia Wed, 02 Apr 2008 07:51:53 -0700, Magdalena Bassett napisał(a):
>>
>>>Als wrote:
>>>
>>>Ogorki przeciac wzdluz na pol. Wydrazyc srodek z nasionami i odrzucic.
>>>
>>>W mozdziezu utluc 1 zabek czosnku z 1 lyzeczka cukru, zalac 2 lyzkami
>>>ryzowego octu. Wymieszac, zostawic na pol godziny. Przelac przez sitko,
>>>wymieszac z ogorkami, podac.
>>>MB
>>
>> A soli w żadnej postaci się nie dodaje? Sos sojowy, przyprawa, sól,
>> cokolwiek? Dla mnie ogórek (i pomidor) bez soli to ciut trucizną
>> zalatuje...
>>
>
> Sprobuj - cukier z octem wystarczaja jako przyprawa.
> MB
Musiałem dodać sosu sojowego, bo jednak mi brakowało tej nuty. Ale poza tym
bardzo dobre - dużo czosnku poszło, ocet z cukrem się ładnie zgrały. To je
ono! (jak piszą sąsiedzi z południa o coca coli :-) ).
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
[Humor zeszytów] Wacek wszedł na lód i zaczął pękać.
|