Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tp
internet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: PAPRYKA NADZIEWANA-HELP!!!
Date: Sat, 19 Apr 2003 21:02:38 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <b7s6bq$l2t$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <b7pnsf$k4m$1@nemesis.news.tpi.pl> <3...@a...waw.pl>
<b7s3p2$geg$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pn156.olesnica.sdi.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1050778810 21597 217.96.157.156 (19 Apr 2003 19:00:10
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 19 Apr 2003 19:00:10 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:153507
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b7s3p2$geg$1@news.onet.pl...
> A jak jeszcze do tego wciepiesz trochę utartego sera żółtego, to się
będzie
> tak fajnie trzymać razem.
robimy tak:
szynke, lopatke, lub karkowke (musi byc chude, dlatego najczesciej jest to
szynka) miele dosc grubo, tak zeby mczuc bylo ze je sie mieso nie papke.
podsmazam z cebula, dodaje pokrojone drobno pieczarki, i jeszcze troche
papryki kolorowek pokrojonej w kostke, wciskam kilka duzych zabkow czosnku,
dodaje ryz ugotowany , (1 woreczek) - farsz jest bardziej miesny niz ryzowy,
doprawiam wszytsko sola, pieprzem, papryka, pieprzem kajenskim i nadziewam
przepolowione wzdluz papryki (najlepiej czerwone, zolte lub pomaranczowe, sa
bardziej "miesiste" niz zielona
wklada sie to do zaroodpornego naczynia, wlewa bulion i tak wciska do
piekarnika, na wierzch takiej papryki daje jeszcze galazke selera i
pietruszki.. nabiera fajnego posmaku
zapiekam tak z 20-30 min w 180 stopniach. nie mozna za dlugo, coby skorka
nie odchodzila od papryki.. a ta byla lekko chrupiaca
na 5 min przed wyciagnieiem, tak jak pisala Dorota, mozna posypac jakims
smacznym serem
Marta
|