Data: 2009-11-05 18:05:16
Temat: Re: PIGWA
Od: Ap3k <...@...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 5 Nov 2009 14:10:18 +0100
"Katarzyna G." <k...@a...pl> wrote:
> Witam,
> mam trochę pigwy (nie mylić z pigwowcem). Może macie jakieś pomysły
> co z tym owocem zrobić ?
Ja zrobilem dzem.
Pokroic drobno pigwe (uwaga, porzadny noz wymagany, pigwa jest
dosc twarda). Na duza patelnie. smazyc na niezbyt duzym ogniu, co
pewien czas mieszajac, az do momentu, jak sie zacznie rozpadac. dodac
cukier (ja na mniej wiecej kilo pigwy dalem szklanke cukru) i dusic
jeszcze troche. Do sloikow i pasteryzowac.
P.S. I wlasnie fermentuje w miazdze 11 kilo pigwy. Bedzie winko :-)
--
PRecz
|