Data: 2007-10-09 14:27:37
Temat: Re: PŁYTKI
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
MONI|<A <moni| pisze:
>> Nie ma mowy! - masz dużą gęsiarkę lub inny płaski garnek o grubych
>> ściankach i bez plastikowych uchwytów? - ja robię właśnie w gęsiarce.
>> Oczywiście grzanie na min - ja mam żywy ogień, to mi niby trudniej
>> ustawić, a jednak :-)
>> Często mieszać (tj. np. co godzinę), zwłaszcza przy ściankach. Proces
>> trwa 3 dni - na noc wyjmuję, zostawiam odkryte do ostygnięcia (mnóstwo
>> wody odparowuje w ten sposób dodatkowo), następnego dnia znowu do
>> piekarnika i tak 3 razy. Kiedy po przejechaniu łyżką zostaje bruzda
>> odsłaniająca dno - gotowe.
>>
>> --
>> XL wiosenna
>>
>
> Widziałaś może taki garnek gdzieś w jakimś sklepie w sieci, możesz coś
> polecić? Jesli tak, to bardzo proszę
Mam dokładnie to - polecam także do pieczenia mięs:
http://www.sklep.holkap.pl/product/799.html
Świetne, lecz cięższe i wieksze, byłoby to:
http://www.sklep.holkap.pl/product/9447.html. Nie bój się żeliwa -
wystarczy przechowywać leciutko natarte olejem. Powidłom i innym
potrawom to nie zaszkodzi.
--
XL wiosenna
|