Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "irenka" <i...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: POMMOOCYYYY
Date: Sun, 23 Sep 2001 10:05:06 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 30
Message-ID: <9ok4sg$g2e$1@news.tpi.pl>
References: <9oisej$73h$1@news.tpi.pl> <9oitcs$b7p$1@leo.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pa71.kolobrzeg.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1001232080 16462 213.77.175.71 (23 Sep 2001 08:01:20 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Sep 2001 08:01:20 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: POMMOOCYYYY
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:70750
Ukryj nagłówki
Użytkownik Leszek K. TALKO <t...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9oitcs$b7p$...@l...gazeta.pl...
> Użytkownik MAREK ZEBROWSKI <m...@w...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9oisej$73h$...@n...tpi.pl...
> > SZUKAM PRZEPISU NA GOLONKE W PIWIE
>
> Golonkę umyć i gotować przez ok. 4 godziny. W niewielkiej ilości wody
> ugotować 1,5 kg marchwi, przyprawić ostrą papryką, liściem laurowym, dodać
> pół kilograma przecieru pomidorowego oraz litr piwa. W tak przygotowany
sos
> włożyć golonkę i gotować do pół godziny.
>
> Ale sam nigdy nie próbowałem tego... :)))
> L.
> troche bym udoskonalila, poniewaz najpierw bym golonke wytybowala, pozniej
natarla sola, pieprzem papryka, czosnkiem w proszku, majerankiem i wtedy
wlozyla do wrzacej wody! posolic wode, dodac ziela i liscia!gotowac do
miekkosci ( golonke sprawdza sie czy juz jest miekka wkladajac koniec
widelca w skore golonki jak gladkowchodzi to gotowa) wtedy w wodzie po
golonce gotujemy marchew pietruszke korzen , seler pokrojone w paseczki a
goloneczke wkladamy na blache i polewamy piwem , i do piekarnika!!! i tak co
jakis czas polewamy piwem! a warzywa mozna jak juz sie ugotuja wtedy
zaprawic koncentratem:) i gotowe, podajemy na lisciu salaty polewaac
goloneczke warzywami z sosem!:)
>
> robie to codziennie;) ale nie zaprawiam koncetratem tylko podaje warzywa z
wody!
|