Data: 2001-09-23 08:05:06
Temat: Re: POMMOOCYYYY
Od: "irenka" <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Leszek K. TALKO <t...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9oitcs$b7p$...@l...gazeta.pl...
> Użytkownik MAREK ZEBROWSKI <m...@w...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9oisej$73h$...@n...tpi.pl...
> > SZUKAM PRZEPISU NA GOLONKE W PIWIE
>
> Golonkę umyć i gotować przez ok. 4 godziny. W niewielkiej ilości wody
> ugotować 1,5 kg marchwi, przyprawić ostrą papryką, liściem laurowym, dodać
> pół kilograma przecieru pomidorowego oraz litr piwa. W tak przygotowany
sos
> włożyć golonkę i gotować do pół godziny.
>
> Ale sam nigdy nie próbowałem tego... :)))
> L.
> troche bym udoskonalila, poniewaz najpierw bym golonke wytybowala, pozniej
natarla sola, pieprzem papryka, czosnkiem w proszku, majerankiem i wtedy
wlozyla do wrzacej wody! posolic wode, dodac ziela i liscia!gotowac do
miekkosci ( golonke sprawdza sie czy juz jest miekka wkladajac koniec
widelca w skore golonki jak gladkowchodzi to gotowa) wtedy w wodzie po
golonce gotujemy marchew pietruszke korzen , seler pokrojone w paseczki a
goloneczke wkladamy na blache i polewamy piwem , i do piekarnika!!! i tak co
jakis czas polewamy piwem! a warzywa mozna jak juz sie ugotuja wtedy
zaprawic koncentratem:) i gotowe, podajemy na lisciu salaty polewaac
goloneczke warzywami z sosem!:)
>
> robie to codziennie;) ale nie zaprawiam koncetratem tylko podaje warzywa z
wody!
|