Data: 2007-11-08 15:56:16
Temat: Re: POMOCY
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Theli pisze:
> Waldemar Krzok pisze:
>
>> Do łososia mi po prostu majonez nie pasuje, zabija smak ryby. Chrzan
>> ze śmietaną owszem, mi pasuje (choć coponiektórym też nie).
>
> Majonez sam jako majonez czy jako baza do sosu? Bo w tej pierwszej
> wersji rzeczywiscie jakos tak nie bardzo. Natomiast jako sos do ryb
> lubie: majonez z chrzanem, musztarda, sokiem z cytryny, sola, pieprzem,
> szczypta cukru, proporcje wedlug uznania, moze byc bez chrzanu, byle
> bylo mocno kwasne.
>
> th
>
Majonez (Kielecki!!! - i tylko ten) wymieszany delikatnie z białym
pieprzem, zmiksowanym avocado, czosnkiem i ubitą kremówką to już nie
jest majonez - to pyszny, lekki, wykwintny sos, wymarzony do łososia z
avocado.
--
XL wiosenna
|