Data: 2004-06-19 06:26:29
Temat: Re: PRAWDZIWE HAMBURGERY - przepis
Od: "Paul Urstein" <p...@b...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Nie polecam też robienia zbyt cienkiego hamburgera. Sok wyparuje i mieso
> bedzie suche i o marnym smaku.
Cenna uwaga!
Osobiscie nie uzywam czosnku, tylko cebule, pieprze i pieprz z cayenne,
Natomiast mieso ugniatam z dodatkiem ostrej musztardy. Sok ktory zostanie w
srodku bedzie jeszcze lepszy!
Robilem specjalny talerz dla mojej corki kiedy byla malutka (ponad 20 lat
temu....)
pod tytulem "couronne royale" czyli korona krolewska. Wygladalo to
nastepujaca :
katofle purée na okolo talerza, w srodku hamburger, a na okolo hamburgera na
kartoflach groszek i marchewka w kulkach.
--
anti spam : ABC
--
Amicalement
Paul Urstein
|