Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Palmier Re: Palmier

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Palmier

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!newsgate.pl
From: m...@p...onet.pl (Kot)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Palmier
Date: 10 Oct 2004 16:27:36 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 20
Message-ID: <4...@p...onet.pl>
References: <ckb0tg$d69$1@nemesis.news.tpi.pl>
Reply-To: m...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1097418456 8666 213.180.130.18 (10 Oct 2004 14:27:36
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Oct 2004 14:27:36 GMT
X-Received: from [80.119.225.254] ([80.119.225.254]:4762 "EHLO [80.119.225.254]") by
ps9.test.onet.pl with ESMTP id <S5065334AbUJJKWe>; Sun, 10 Oct 2004
12:22:34 +0200
X-Received: from [80.119.225.254] ([80.119.225.254]:4762 "EHLO [80.119.225.254]") by
ps9.test.onet.pl with ESMTP id <S5065334AbUJJKWe>; Sun, 10 Oct 2004
12:22:34 +0200
X-Received: from [80.119.225.254] ([80.119.225.254]:4762 "EHLO [80.119.225.254]") by
ps9.test.onet.pl with ESMTP id <S5065334AbUJJKWe>; Sun, 10 Oct 2004
12:22:34 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:218023
Ukryj nagłówki

anjah wrote:
> Czy ktoś wie jak się robi takie pyszne ciastka : Palmiery - dostępne za 2 zł
> np. w podziemiach pod rondem de Gauilla w Warszawie ?

Jakie w podziemiach sprzedaja, to nie wiem, ale palmiery robi sie z
ciasta francuskiego: ciasto rozmrozic, zlozyc na czworo i rozwalkowac
lekko, posypac obficie cukrem krysztalem, zlozyc jeszcze raz tak, aby
placek mial 20 cm szerokosci i okolo centymetra grubosci, jeszcze raz
posypac cukrem, zwijac z obu stron w podwojna rolade, pokroic na plastry
centymetrowej grubosci, polozyc na balsze, zeby sie nie stykaly, pic 10
minut w piekarniku rozgrzanym do 240 stopni (chodzi o to, zeby sie
cukier skarmelizowal i posklejal ciasto, dzieki temu beda pozniej takie
chrupiace), przekrecic na druga strone i zezlocic jeszcze przez chwile.

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.10 p...@o...pl
10.10 Kot
11.10 Agata
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?