Data: 2004-08-31 07:29:14
Temat: Re: Papryka do sloikow
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> na początek zaznaczę, żem laik. w tym roku robiłam "sos" z 7 kilo papryki
> (kroję w paseczki) i prawie 5 kg cebuli (na pół i w talarki). Koncentratu
i
> ketchupu "na oko", by warzywka pływały. Potem w słoiki - jak już
wspomniałam
Wielkie, wielkie dzięki za przepis - wczoraj zrobiłam pierwszą partię, ale
będę produkowac dalej.
Jak to ja, nie oparłam się pokusie wprowadzenia zmiany i dodałam jeszcze
jedno warzywo - utartą na grube wiórki marchew, w sumie na ok. 2,5 kg
papryki, 1 kg cebuli dałam 4 wielkie marchewki, jeden pojemnik (z tych
mniejszych) pikantnego kechupu i 3 słoiczki po 180 g koncentaru
pomidorowego, wyszło coś wspaniałego.
Jeszcze raz dziękuję!
pozdrawiam
Basia
|