Data: 2003-02-12 20:01:33
Temat: Re: Parmezan
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kasia L. wrote:
>> trzeba jeszcze "duży kawał" zdefiniować. Do 1kg bym nic nie robił, bo
>> kilo parmezanu znika u mnie po ok. 2 tygodniach ;-) Jak dużo bardzo za
>> dużo, to i do zamrażarki można dać.
> I tak sam ten kilogram zjadasz czy ktos Ci pomaga? Mnie taki kawalek
> starcza na ok 4 miesiace, czasem dluzej, ale ja nie mam konkurencji do
> tego sera. Wrecz przeciwnie maz nie znosi i wybrzydza, ze mu smierdzi:((
rodzina w ilości sztuk 4. Wszyscy serowcy. W sumie ja i najstarszy młócą
tego parmezanu najwięcej. Do sosów używam też tego tartego, ale do
makaronów czy pesto trę z kawałka. Dzisiaj np. był makaron tasiemki i
zeszło pół kawałka (tak na oko miał z 30 deko) na kolację.
Waldek
|