Data: 2010-02-08 11:17:56
Temat: Re: Parowar
Od: artustas <a...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Potrawy nie przechodza; zapachem jak to inni pisza;, przyrza;dzone w tej
postaci nie traca; wie;kszos'ci swoich sk?adników w odróz.nieniu do
gotowania na wodzie.
Ja w zasadzie wszystko co tylko moz.na gotuje na parze:)
Ziemniaki normalnie "gotuje;" w zalez.nos'ci od rodzaju 25-40 minut, w
mie;dzyczasie moz.na do?oz.yc' na ostatnie 20 minut pulpety (wg. zwyk?ego
przepisu). Mie;sko np. piers' kurczaka, udka itp., kiedys' parowa?em tez.
chyba jaka;s' szyneczke;.
Co do przyprawiania to posypuje zwyk?ymi przyprawami w czasie parowania
ale to i tak nie ma wie;kszego sensu bo po jakims' czasie albo sie;
przyprawy rozpuszcza; albo sp?yna;, lepiej przyprawic' po "ugotowaniu".
Moz.na tez. zrobic' dietetyczne jajo sadzone - do salaterki posmarowanej
mas?em wbic' jajko/a wstawic' na 15 minut do parowara - moje dzieciaki tym
sie; zajadaja;.
Poza tym np. sa?atka wielo warzywna na warzywach z parowaru nie umywa
sie; to tej ze zwyk?ego gotowania:).
Pzdr.
Artur
|