Data: 2003-04-18 16:36:50
Temat: Re: Pascha Cioci Wiery z Wilna
Od: "WMA" <w...@t...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
A nie mozna uzyc tu likworu (czy moze litworu: dokladna nazwa wypadla mi z
pamieci), takie zielone i rosnie w Tatrach i tez sie to kandyzuje i uzywa
jako ozdoba do deserow.
Wacek
"Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> skrev i meddelandet
news:1ftln92.1a5tgmc16ayva4N%wlos@tele.com.pl...
> <a...@p...onet.pl> wrote:
>
>
> > Piekny przepis, Jurku! Tylko co to jest ta cykata? Mam nadzieje, ze nie
o
> > cykute chodzi ;)
>
> Cykata to kndyzowana gruba skorka cedratu inaczej cytrona. Takie
> zielone, czasem zoltawe, slodkie i pachnace kawalki dodawane do ciast
> oraz sluzace do ich ozdabiania. Jako namiastka moze sluzyc kandyzowana
> skorka cytryny lub nawet arbuza.
>
> Wladyslaw
|