Data: 2001-08-11 22:10:09
Temat: Re: Pasteryzacja spirytusowa
Od: "mario44" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
zgadza sie, gorace powidla albo dzemy kladziemy do sloika na to kolko z
pergaminu lyzeczka wodki albo spirtu, zakrecic i do piwnicy - sprawdzilem -
mario44
Użytkownik Maciej <b...@e...net.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:3...@e...net.pl...
> Wczoraj znajoma opowiadala mi jakoby znowu jej znajoma nie pasteryzuje
> na cieplo np. galaretki porzeczkowej a jedynie kladzie na wierzch
> pergaminowe kolko i zalewa lyzka spirytusu. Tak zabezpieczony sloik
> zakreca i do piwnicy... nie wiem czy to jasno opisalem ale pomysljest
> ciekawy, tylko czy praktyczny czy bajkowy....
> Co Wy na to....
>
>
|