Data: 2005-05-11 09:30:30
Temat: Re: Pasty na chleb zamiast masła
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gamon' wrote:
> Czesc!
>
> To moze zrob "alternatywna" paste jajeczna?
>
> Tradycyjna:
> * maslo
> * posiekane lub zmielone jajka na twardo
> * pasta pomidorowa lub ketchup
> * przyprawy
>
> Zamiast masla mozesz polaczyc wlasnie serkiem.
>
> Tylko dlaczego jakis serek, ktory ma na ogol kupe modyfikatorow, jest
> wedlug Twojego lekarza zdrowszy, niz maslo, ktore ma taka sama kupe ;)
> modyfikatorow? Tak z ciekawosci pytam....
też jestem ciekawy, czego Katarzyna ma unikać. A co do smarowideł do
chleba, to jest mnóstwo różnych ciapek kuchni arabskiej i wogóle
południowej. U nas w sklepach ze zdrową żywnością są też różne gatunki
pseudosmalcu wege, też świetnie smakuje. Niech Katarzyna napisze, czego
nie chce jeść, to się coś znajdzie.
Waldek
|