Data: 2009-06-23 08:10:04
Temat: Re: Patelnia raz jeszcze
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomasz Sójka" <n...@e...com> napisał w wiadomości
news:llbjq7cxq4zg$.z5fmhwa6bha2.dlg@40tude.net...
> Witam!
> Nawiązując do dawniejszego pytania o patelnię Silit vs. Tefal;
> nabyłem drogą kupna żeliwną :) patelnię WMF Bistro za całe 15zł
> i tu powstaje pytanie czy po każdym użyciu należy ją natłuszczać, czy też
> wystarczy przy regularnym coparodniowym użyciu tylko dobrze wytrzeć do
> sucha?...
> BTW faktycznie fajnie się na żeliwie pichci :)
> Pozdrawiam Tomek
Smażysz na tłuszczu więc wystarczy wytrzeć z nadmiaru tłuszczu - przepalony
tłuszcz nie jełczeje, więc do następnego razuy nie ma potrzeby myć, ale
przed samym smażeniem jednak umyłbym. Podobnie gdy robi się jakiś sos czy
inną wodnistą potrawę na patelni. Wtedy wymyć i natrzeć szmatką z olejem
rozgrzaną patelnię.
|