Data: 2006-05-29 22:23:27
Temat: Re: Patelnie - jakie kupic
Od: "Wieczorek Grz." <d...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 26.5.2006 8:27, in article e5673l$6ul$...@i...gazeta.pl, "Jarek
Wójtowicz" <j...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote:
> Wieczorek Grz. <d...@s...com.pl> napisał(a):
>
>> Witam
>>
>> Moze ktos z grupowiczow poleci ktore tefal'e sa najlepszym wyborem - tyle
>> tego jest ze pewnie co druga albo jest niedorobiona I tania albo
>> przebajerzona I droga
>>
>> Widzialem tez fajne zeliwne patele w IKEA w Krakwoie - ktos uzywa?
>> Czy nie ma to zbyt duzej masy jak na mozliwosci grzejne plyty grzejnej?
>
> Odpowiedź brzmi: drogie i ciężkie... serio...
>
> Mam jedną żeliwną i 2 Tefala - ale z tych przeznaczonych do płyt indukcyjnych.
> Są tak ciężkie, że pomimo tego, że do słabinek wcale nie należę - wręcz
> przeciwnie - po 10 sekundach trzymania takiej patelni w ręce zaczynam mieć
> dosyć.
Ze sa ciezkie to wiem ... Probowalem sie z taka ostatnio I stad bylo moje
pytanie
Mialem na mysli czy taka mase + masa powiedzmy 1 kg miesiwa + 0,5 kg sosu
lub siekanych warzyw plyta ceramiczna obsluzy - czy daje wystarczajaca ilosc
ciepla zeby podtrzymac wys temperature bez stos pokrywki
Ale zycie pracowalem na gazie ale wkrotce wprowadzam sie do mieszkania z
plyta
>
> Jarek
|