Data: 2003-06-17 00:09:22
Temat: Re: Pianka z białek na kruchym cieście
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Artur Wojtkowski / arturwu wrote:
> Ja robie tak: białka mocno schlodzone ubijam elektrycznym robotem stopniowo dodajac
> cukier, ubijam az trzyma sie mocno w garnuszku, po przechyleniu do góry dnem,
później
> wykładam na ciasto i posypuje kruszonka po czym wstawiam do gorącego piekarnika.
Sprobuj tak: schlodzone bialka ubic mikserem az zaczna sztywniec, powoli
dodac 2/3 ilosci cukru w przepisie, ubic, az lsniace i geste. Recznie
domieszac reszte cukru, juz nie ubijac mikserem. Reszta jak przedtem.
Ten sposob z domieszaniem surowego cukru sprawdza sie za kazdym razem w
bezach, wiec moze i tu sie sprawdzi.
Magdalena Bassett
|