Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!enews.sgi.com!news-out.superfeed.net!propagator2-maxim!news-in-maxim.spamki
ller.net!news.amu.edu.pl!not-for-mail
From: "Basia" <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pianka z białek na kruchym cieście
Date: Tue, 17 Jun 2003 13:46:48 +0200
Organization: Adam Mickiewicz University
Lines: 39
Message-ID: <bcmv3a$bed$1@sodden.amu.edu.pl>
References: <bclb1e$7fb$1@absinth.dialog.net.pl>
NNTP-Posting-Host: pcfd2d.labs.wmid.amu.edu.pl
X-Trace: sodden.amu.edu.pl 1055850410 11725 150.254.79.101 (17 Jun 2003 11:46:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@s...amu.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 17 Jun 2003 11:46:50 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:160165
Ukryj nagłówki
Zasadniczo wszystko robisz dobrze, tylko, ze pianke trzeba w piekarniku
suszyc, a nie piec. Najpierw podpiecz ciasto, potem nałóż piane z białek i
wstaw do piekarnika o temperaturze okolo 100 stopni i najlepiej wlacz
wiatraczek. Na pewno sie uda.
Pozdrawiam.
Basia.
"Artur Wojtkowski / arturwu" <a...@w...pl> wrote in message
news:bclb1e$7fb$1@absinth.dialog.net.pl...
> Proszę Was o radę bo nie mogę sobie poradzić z pianą z bialek która
notorycznie mi
> siada i robi sie niczym podeszwa:) Wcześniej jakoś mi wychodziło ale teraz
od kilku
> pieczeń ciągle mi siada. Czy jest jakiś niezawodny i sprawdzony sposób?
> Ja robie tak: białka mocno schlodzone ubijam elektrycznym robotem
stopniowo dodajac
> cukier, ubijam az trzyma sie mocno w garnuszku, po przechyleniu do góry
dnem, później
> wykładam na ciasto i posypuje kruszonka po czym wstawiam do gorącego
piekarnika.
> Co robie nie tak?
> Sluchalem juz rad zeby wkładać do zimnego piekarnika ale to niestety tez
nie pomoglo.
> Probowałem juz lżej ubijać piane, poźniej mocniej i tez nic:(
> Bardzo prosze o pomoc.
>
> --
> pozdrawiam
>
> Artur Wojtkowski / arturwu
> a...@w...pl
> a...@m...pl
>
>
|