Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!not-for-mail
From: "alien71" <j...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pieczarki i pizza....
Date: Mon, 11 Oct 2004 16:30:10 +0200
Organization: ATMAN
Lines: 29
Message-ID: <cke5lt$1d9i$1@node3.news.atman.pl>
References: <ck895v$s6p$1@nemesis.news.tpi.pl> <ck8adv$m4c$1@atlantis.news.tpi.pl>
<7...@4...com>
<ck8e9t$keh$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.113.224.170
X-Trace: node3.news.atman.pl 1097505285 46386 217.113.224.170 (11 Oct 2004 14:34:45
GMT)
X-Complaints-To: a...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 11 Oct 2004 14:34:45 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:218117
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Gusiek" <a...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ck8e9t$keh$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Catalina" <c...@u...plsocseks.net> napisał w wiadomości
> news:7adfm0db8el6126v11r49uv0r1a5lc0oav@4ax.com...
>> On Sat, 9 Oct 2004 11:18:25 +0200, "Gusiek"
>> <a...@W...onet.pl> wrote:
>>
>> >Duszone i odparowane lub przesmażone. Jak położysz surowe, to Ci pizza
>> >popłynie, bo puszczą sok.
>>
>> To chyba zależy od ilości tych pieczarek - ja kładę surowe i nic nie
>> płynie.
>
> Wiesz co, nie wiem od czego to zależy, bo mnie raz płynie raz nie, więc
> już
> dla spokoju duszę. Może to sprawa stopnia szczelności pokrywy serowej? ;)
> Jak jest dużo sera, to woda nie ma którędy odparowywać, a jak jest
> ażurowo,
> to sobie paruje i jest spokój... może... ;)
> Pozdrawiam, Agata
>
A ja daję ser dopiero pod koniec pieczenia (jakieś dwie, trzy minuty przed
końcem), pieczarki odparowują i się lekko przypiekają i jeszcze nigdy pizza
mi nie popłynęła, a ser się nie przypieka tylko topi na pizzy i jest
wspaniale ciągliwy.
|