Data: 2004-10-11 14:30:10
Temat: Re: Pieczarki i pizza....
Od: "alien71" <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gusiek" <a...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ck8e9t$keh$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Catalina" <c...@u...plsocseks.net> napisał w wiadomości
> news:7adfm0db8el6126v11r49uv0r1a5lc0oav@4ax.com...
>> On Sat, 9 Oct 2004 11:18:25 +0200, "Gusiek"
>> <a...@W...onet.pl> wrote:
>>
>> >Duszone i odparowane lub przesmażone. Jak położysz surowe, to Ci pizza
>> >popłynie, bo puszczą sok.
>>
>> To chyba zależy od ilości tych pieczarek - ja kładę surowe i nic nie
>> płynie.
>
> Wiesz co, nie wiem od czego to zależy, bo mnie raz płynie raz nie, więc
> już
> dla spokoju duszę. Może to sprawa stopnia szczelności pokrywy serowej? ;)
> Jak jest dużo sera, to woda nie ma którędy odparowywać, a jak jest
> ażurowo,
> to sobie paruje i jest spokój... może... ;)
> Pozdrawiam, Agata
>
A ja daję ser dopiero pod koniec pieczenia (jakieś dwie, trzy minuty przed
końcem), pieczarki odparowują i się lekko przypiekają i jeszcze nigdy pizza
mi nie popłynęła, a ser się nie przypieka tylko topi na pizzy i jest
wspaniale ciągliwy.
|