Data: 2004-07-05 07:47:20
Temat: Re: Pieczenie bezy
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 4 Jul 2004 15:35:15 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Magda*, w
wiadomości news:<news:cc918g$n49$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Mam takie pilne pytanie (mój krążek bezowy już jest w piekarniku). Jak
> najlepiej go upiec, żeby tył taki suchy i dobry, bo piekę już 70 minut i
> jakiś jest, hhhhhhmmmmmm, miękki ?? :o)
Bezę należy suszyć przez dłuższy czas w niskiej temperaturze, np. 120 stopni
C. JA dwie plaszki małych bezików suszę na termoobiegu i 100 stopniach przez
2h, ale ja lubię mocno wysuszone...
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|