Data: 2002-12-12 19:58:04
Temat: Re: Pieczenie ciast w kuchence AMICI
Od: "vpw" <v...@s...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kasia A." <k...@g...pl> wrote in message
news:at4prt$esa$1@info.cyf-kr.edu.pl...
> Użytkownik "Fiona" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:at4imo$lu$1@absinth.dialog.net.pl...
> >
> > > Przylacze sie do rozmowy, Kasiu a jak wlaczysz gora- dol to nie
> > masz wrazenia ze to ciasto za bardzo sie rumieni od gory? Bo u mnie
> > jak tak wlacze to ciacho w srodku jest nie dorobione a zwierzchu
> > gotowe.
>
> Nie, bo półke z ciastem ustawiam na drugim poziomie od dołu a nie trzecim
> jak stoi w instrukcji. Ale myślę, że to może byc indywidualna sprawa
> piekarnika i poziom trzeba ustalic doświadczalnie, choć zarówno moja mama
> jak i siostra pieką podobnie.
>
> >A jakiej przewaznie uzywasz temperatury do np. sernika?
> >
>
> 180 stopni
>
Ja podobnie jesli chodzi o sernik. Nie mam Amici ale musze stwierdzic, ze
proba pieczenia ciast na termoobiegu jest ryzykowna. Fajnie piecze sie na
tym karpatke, ale juz sernik i murzynek umie sie zapasc na srodku jak turbo
jest wlaczone. To jest jednak niezly wiatr.
vpw
|