Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Carl Hagen" <c...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pieprz czerwony
Date: Mon, 8 Nov 2004 13:11:16 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 34
Sender: c...@p...onet.pl@sc226.internetdsl.tpnet.pl
Message-ID: <cmnnoo$ieg$1@news.onet.pl>
References: <%4ojd.59981$z77.20812@news.chello.at> <cmlaq1$8ph$1@inews.gazeta.pl>
<Morjd.60200$z77.51090@news.chello.at>
NNTP-Posting-Host: sc226.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1099915864 18896 80.55.80.226 (8 Nov 2004 12:11:04 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Nov 2004 12:11:04 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2727.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:220954
Ukryj nagłówki
Użytkownik "firma" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:Morjd.60200$z77.51090@news.chello.at...
> Użytkownik "rene" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
> > może to coś Ci pomoże
> > http://www.gastronomie.pl/produkty/pieprzrozowy/zglo
szenie.phtml
> > ja używam "crushed red pepper aji triturado", ale po pierwsze
przywiozłam
> go
> > z usa, a po drugie to nie są czerwone kulki tylko wygląda jak zasuszone
> > ziarna papryki, ale w smaku jest niezastąpiony. trzy ziarna potrafi
danie
> > dla dwóch osób zrobić bardzo pikantnym
> > poczytaj http://www.mccormick.com/content.cfm?id=8207
>
> Jak popatrzylem w necie to wyglada na to, ze pieprz rozowy to cos innego
niz
> czerwony.
>
> Pozdrawiam
> Kuba
>
>
Ja pieprzu czerwonego poszukiwałem długo lecz bezskutecznie i rzeczywiście
skończyło się na wydłubywaniu z mieszanki. Szczęśliwie jak byłem na
wyjeździe w Turcji to kupiłem sobie większy zapas czerwonego pieprzu.
Natomiast faktycznie, to co pisze Rene to pieprz rózowy o wiele bardziej
pikantny od czerwonego który jest o wiele bardziej delikatny i aromatyczny.
Polecam jedynie zakupy za granicą. W kraju mi się niestety nie powiowdlo.
Pozdrówka
CarlHagen
|