Data: 2004-11-08 12:11:16
Temat: Re: Pieprz czerwony
Od: "Carl Hagen" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "firma" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:Morjd.60200$z77.51090@news.chello.at...
> Użytkownik "rene" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
> > może to coś Ci pomoże
> > http://www.gastronomie.pl/produkty/pieprzrozowy/zglo
szenie.phtml
> > ja używam "crushed red pepper aji triturado", ale po pierwsze
przywiozłam
> go
> > z usa, a po drugie to nie są czerwone kulki tylko wygląda jak zasuszone
> > ziarna papryki, ale w smaku jest niezastąpiony. trzy ziarna potrafi
danie
> > dla dwóch osób zrobić bardzo pikantnym
> > poczytaj http://www.mccormick.com/content.cfm?id=8207
>
> Jak popatrzylem w necie to wyglada na to, ze pieprz rozowy to cos innego
niz
> czerwony.
>
> Pozdrawiam
> Kuba
>
>
Ja pieprzu czerwonego poszukiwałem długo lecz bezskutecznie i rzeczywiście
skończyło się na wydłubywaniu z mieszanki. Szczęśliwie jak byłem na
wyjeździe w Turcji to kupiłem sobie większy zapas czerwonego pieprzu.
Natomiast faktycznie, to co pisze Rene to pieprz rózowy o wiele bardziej
pikantny od czerwonego który jest o wiele bardziej delikatny i aromatyczny.
Polecam jedynie zakupy za granicą. W kraju mi się niestety nie powiowdlo.
Pozdrówka
CarlHagen
|