Data: 2000-10-23 09:06:49
Temat: Re: Pierogi
Od: "BB" <b...@a...warszawa.mtl.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
s...@m...com napisał(a) w wiadomości: <8ssc1q$8o6$1@nnrp1.deja.com>...
>Jak robi sie farsz miesno - kapusciany?
z tego co pamietam od mamy i co sama eksperymentowalam to namoczona
odcisnieta bulke, posiekana przesmazona na zloty kolor Cebule oraz mieso
razem zemlec (na mieso wchodza w sklad wszytki resztki np. z rosolu choc
swierzono kupiona wilowina tez moze byc, ale genrlanei te resztkowe jest
najlepsze). Obgotowac kiszona kapuste (jak ubostwiam bardzo kwasna) i
posiekac. Mieso pomieszac z kapusta wrzucic na patelnie i obsmarzyc.
Propocje ja zachowuje mniej wiecej rowne choc to zalezy kto co lubi.
DOorawic pieprzem.
Zaleta takiego farszu jest to (weglug Mnie) ze po pierwsze jest smaczniejszy
od osobnych (no ale to kwestia gustu) po drugie jest pozywniejszy niz sama
kapusta i mniej twarde niz same mieso.
BB
|