Data: 2002-07-02 12:02:35
Temat: Re: Pierogi
Od: a...@p...onet.pl (agi (fghfgh))
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok wrote:
> > >
> > Ciasto jak na piergi: woda, maka, sol. Farsz pol na
pol ziemniaki z
> > twarogiem plus pokrojona w kostke i zrumieniona na
smalczyku cebulka, sol i
> > pieprz
> ja daję jajko do ciasta. Aha, zapomniałeś dodać,
ziemniaki mają być
> ugotowane. Zamiast smalczyka można dać smalec. Na oleju
też dobre.
A do farszu mozna dodac jeszcze troch startej
marchewki. Ktos kiedys na grupie podawal- fajny smak :)
pzdr
agi
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
|