Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Piersi kurczaka duszone z cukinią... [Było: Re: Killfile to super
rzecz!]
Date: Wed, 2 Jul 2003 10:19:24 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 34
Sender: j...@p...onet.pl@nat.kabaty.2a.pl
Message-ID: <bdu4dc$8ca$1@news.onet.pl>
References: <3...@o...com> <bdtshr$cpb$1@nemesis.news.tpi.pl>
<bdu10k$6b$1@news.onet.pl> <bdu2c9$lbh$1@atlantis.news.tpi.pl>
<bdu3a5$5hk$1@news.onet.pl> <bdu3is$sc4$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.kabaty.2a.pl
X-Trace: news.onet.pl 1057133804 8586 213.25.123.147 (2 Jul 2003 08:16:44 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Jul 2003 08:16:44 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4922.1500
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4925.2800
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:162143
Ukryj nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:bdu3is$sc4$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik Joanna Duszczyńska napisał:
>
> > Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucam pokrojone w plastry (takie 1 cm
grubości
> > ale byle jakie, bo tego się nie da równo zrobić - powstają takie jakby
> > frędzlowate kawałki).
> Chodzi o kurczaka mam nadzieje....
o piersi z kurczaka oczywiście, nie wiem jak to się stało, że mi się nie
wklepały ;-)
> *ciach*
> Brzmi niezwykle smakowicie. Dzieki wielkie - pytanie z czym to podajesz?
> Ryz czy mlode ziemniaki?
Wczoraj miałam z młodymi ziemniaczkami... ale wyżeracze nadmiary jedzenia
wyżarły prosto z patelni już bez ziemniaków ;-)
Ryż mi tu chyba zupełnie nie pasuje... ale są gusta i guściki.
Acha, można to posypać po wierzchu drobno (lub mniej drobno) pokrojonymi
liśćmi świeżej bazylii.
A tak BTW, to można z mięsem zrobić cokolwiek, a z cukinii zrobić jarzynkę
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/warzywa.htm
To co zrobiłam wczoraj to jest wersja jednogarnkowa, no prawie jedogarnkowa,
bo ziemniaki się ciut dłużej gotują niż ta cukinią z mięsem, więc bym nie
ryzykowała dodawania ziemniaków do cukinii... no chyba, że decydujemy się na
cukinię dość rozciapciana, ale tak można gotować pod żaglami, jak nam
bardziej zależy na smaku, szybkości i oszczędności czasu niż na wyglądzie...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|