Data: 2002-09-30 07:45:27
Temat: Re: Pikantne cukinie
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lilla:
> Alu, ja mam inne pytanie zwiazane z cukinia:
> Probowalam zrobic koreczki z lososia z cukinia i serkiem Kiri,
> ale cukinia pokrojona w podluzne paski wcale nie chciala mi sie zwijac
> w rulonik, lecz od razu pekala, rozpadajac sie na kawalki...
> Staralam sie kroic cieniutkie paseczki, ale to nic nie dalo, cukinia
> byla zbyt sztywna.
> Zaznaczam, ze to byla oczywiscie mloda cukinia.
> Moze nalezalo ja lekko podgotowac przed pocieciem na paski?
może, jak bakłażana, poddusić/podsmażyć lekko na oliwie? Ja tak
uświetniam bakłażany do lasagne oraz jako przystawka i nigdy twarde nie są.
Waldek
|