Data: 2003-04-11 10:02:15
Temat: Re: Pisanki
Od: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marta Trzaska wrote:
>
> U mnie, prawie co roku gotuje sie pare jajek w duzej ilosci lupin cebuli
> kilka wrzuca do roznokolorowych farbek, a pozniej zyletka w dlon i zaczyna
> sie skrobanie wzorkow :) najladniejsze robi tato oczywiscie :)))) takie z
> zajaczkami, kurczaczkami.. przesliczne sa :)
> kiedys ...babcia takowe robila ...
>
> Marta
Można też skrobać igłą. Tylko w miarę delikatnie trzymać jajko :-)
Bo przy zbytnim napięciu rozlega się trzask...i trzeba je nadprogramowo
zjeść. A ile jajek na twardo można zjeść nadprogramowo?
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
|