Data: 2001-12-10 09:47:03
Temat: Re: Placki Ziemniaczane
Od: <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> "Joanna Władarz" <j...@p...onet.pl> wrote in message
> news:9v0gn2$gbl$1@shilo.silesia.pik-net.pl...
> > > Juz mam dosc takich zwyklych z cebula, magi, sola i pieprzem. > >
Duuuży ziemniak, średnia cebula, jabłko - szara reneta,zeterzeć, zostawić na
chwile, odlać wode co sie wydzieli, dodać jajko, sół i pieprz oraz mąki tyle,
żeby sie dały rozprowadzic cieniutko na patelni( 2 łyżki ca). Cieniutko!!! Mają
być złotobrązowe i chrupiące, do tego gęsta kwaśma śmietana albo sos tatarski
albo borówki do mięsa. Pozdrawiam plyndzlowo ( plyndzle- tak mój chop nazywa
placki ziemniaczane). Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|