From: l...@i...uj.edu.pl (Leszek(Lechu) Marmon)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Placki ziemniaczane
Date: Fri, 20 Oct 2000 01:52:06 GMT
Organization: Na Newsach wystepuje _wylacznie_prywatnie_!
Lines: 37
Message-ID: <3...@n...cyf-kr.edu.pl>
References: <8sk46f$am5@lena.man.rzeszow.pl>
Reply-To: l...@N...ZNOSZE.SPAMU.ii.uj.edu.pl
NNTP-Posting-Host: d-94-53-30.cyfronet.krakow.pl
X-Trace: info.cyf-kr.edu.pl 972006665 28675 149.156.1.190 (20 Oct 2000 01:51:05 GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: 20 Oct 2000 01:51:05 GMT
X-Newsreader: Forte Free Agent 1.21/16.243
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.astercity.net!news.tpi.pl!news.onet.pl
!news.memax.krakow.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35775
Ukryj nagłówki
"Popi" <p...@p...pl> wrote:
>S3ała !
>
>z czym mozna podac placki ziemniaczane
>wszystkie pomysły (oprocz na słodko)
>
Widze, ze swoj czlowiek jestes (z tym slodkim - brrr) wiec polecam zrobic
tak. Przygotowac sobie miesko tak jak na lasagne, przypawic na ostro
oczywiscie :-). Uzmazyc placki (ja osobiscie preferuje do Ciasta poza tym
co zawsze dodac czosnek oraz galke. Przyprawic tez na ostro oczywiscie :-)
Teraz mozesz podawac polane tym mieskiem, zgiete w pol i polane gesta
smietana (ktos mnie na grupie do tej smietany przekonal i dzieki mu za to).
Inna, bardziej pracochlonno potrawa jest placek/placki polane tym samym
mieskiem, pozypane wieksza iloscia parmmezanu i zapieczenie tego w
piekarniku az ser sie zrobi taki jak lubisz.
Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie aby placki zjesli z tradycyjnym,
ostrym gulaszem (a ja mialem ostatnio okazje zjezc placki z gulaszem z
dziczyzny - to bylo cos!) albo wrecz same placki z gesta smietana.
Pozdrawiam.
Lechu
--
_ _
| | ___ ___| |__ _ _ Leszek(Lechu) Marmon
| | / _ \/ __| '_ \| | | | l...@S...PRECZ.ii.uj.edu.pl
| |__| __/ (__| | | | |_| | http://www.ii.uj.edu.pl/~lechu
|_____\___|\___|_| |_|\__,_| ICQ UIN: 59825820
|