Data: 2001-01-29 14:35:32
Temat: Re: Plecak ziemniaczany
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>> albo zrob w ogole inne placki kartoflane - jakr rosti, czyli
>> zetrzec kartofle na tarce z duzymi oczkami
>
>...i co dalej?
>to co ze zwyk?ymi tj. jajko, m?ka itd?
>Jak d?ugo trzeba to-to sma?y?, ?eby wióry kartofelne surowymi si? nie
>osta?y?
>Pisz szybciutko, bo mi? ciekawo?? z?era i chc? zrobi? dzi? na kolacj?
>
>sadyl
hej - jakby byly te dodatkowe elementy, to pewnie bym napisala
(choc pamiec juz nie ta, hehe). Zadnych jaj, zadnych mak.
Po prostu zetrzec, i tak, jak pisalam, lycha wrzucac na patelnie
z olejem, jak rozplaszczysz i ugnieciesz, to sie bedzie trzymalo
kupy (mnie sie trzyma). Moze dlatego, ze robie dosc cienkie.
Grubsze wymagaja innych dzialan, np. talerza, na ktory nalezaloby
zsunac placek, wzciac drugi talerz, przykryc pierwszy, odwrocic
do gory nogami, zsunac na patelnie.
Dla mnie to za duzo roboty, wiec robie te bardziej azurowe. Jak
sprobujesz, to zobaczysz o co mi chodzi - zrob eksperymentalnie 1
placek z jednego kartofla.
acha - startego kartofla warto posolic, o ile ten wegierski
gulasz jest srednio slony.
Normalnie nie sole tej kartoflanej scierki (to jezykowy nowotwor
od scierania albo tarcia, OK... jestem jezykoznawca z zawodu,
wiec lubie sie bawic w takie rzeczy...), bo moj sos wegierski
jest dobrze slony...
idz i sprobuj a potem zdaj sprawe, dobrze??
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|