Data: 2002-02-09 11:31:27
Temat: Re: Plonace lody
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:a3phb3$l17$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Kiedys w kawiarni dostalam cos takiego jak plonace lody.
Wygladalo super
> efektownie, gdy kelner przyniosl piekna plonaca miseczke pelna
lodow z
> owocami i czekolada. Wyniuchalam, ze przygotowane lody przed
samym podaniem
> byly polane bardzo mocnym alkocholem (spirytus? tylko jakis
smakowy) i
> podpalone. Plonely, niestety, krotka chwile, ale byly super
smaczne.
>
> Bozenka z Wilna :o)
Można zmieszać łyżeczkę likieru z łyżeczką spirytusu i najlepiej
wetknąć w lody ułamek kostki cukru nasączonej mieszanką, resztą
polać cale lody i zapalić
pozdr,Alex
|